.
گروه خبري : عمومی
تاريخ انتشار : 1395/12/10 - 11:46
كد :4

زباله

به مواد جامد و مایع زائدی که توسط انسان ها به صورت مستقیم یا غیر مستقیم تولید می شوند، زباله یا پسماند گفته می شود. در واقع زباله به موادی گفته می شود که پس از استفاده دیگر کارایی نداشته و دور ریخته می شود.


زباله چیست؟


در قرن اخیر با رشد روز افزون جمعیت و گسترش کارخانه ها و مراکز صنعتی، تولید زباله ها بسیار افزایش یافته است. گفته شده تا 10 سال آینده تولید زباله ها دو برابر خواهد شد. زباله ها سریع تر از سایر آلاینده ها تولید می شوند. این امر منجر به آلودگی محیط زیست شده و آینده ی کره ی زمین و موجودات آن را به طور جدی تهدید می کند. در سال های اخیر وجود زباله ها و پسماندها تبدیل به یکی از اساسی ترین معضلات کره ی زمین شده است. لذا مدیریت کردن صحیح زباله ها توسط کشورها امری ضروری می باشد. 

 

 

انواع زباله 


زباله ها به طور کلی به دو نوع تر و خشک تقسیم می شوند. خود این دو نوع شامل چندین دسته و گروه است که در زیر به آن ها اشاره خواهیم کرد.

زباله خشک


به مواد و زائداتی که فاقد مواد آلی بوده و طی زمان دچار فرسودگی و پوسیدگی نمی شوند، زباله خشک گفته می شود. زباله های خشک قابل بازیافت بوده و بعد از بازیافت می توانند دوباره مورد استفاده قرار بگیرند. موادی مثل پلاستیک، شیشه، فلز، پارچه، نخاله های ساختمانی، زباله های خطرناک، زباله های صنعتی و... زباله ی خشک هستند. 
1.    نخاله های ساختمانی: زباله ها و نخاله هایی که هنگام ساخت و ساز یا تخریب ساختمان ها تولید شده، جزء زباله های خشک محسوب می شوند. همچنین کلیه ی زباله های شهری در این دسته قرار می گیرند.
2.    زباله های خطرناک: ضایعات و زباله هایی که در اثر مدیریت نا صحیح، جمع آوری و دفع می شوند و خطرات زیادی برای انسان ها و سایر موجودات زنده دارند، زباله های خطرناک نامیده می شوند. این مواد زائد به دلیل خصوصیات فیزیکی و شیمیایی که دارند، حمل و نقل و دفع آن ها مستلزم تدابیر خاصی می باشد تا از آلودگی محیط زیست توسط آن ها جلوگیری شود.
3.    زباله های صنعتی: تمام زائدات و زباله هایی که ناشی از فعالت های صنعتی، پتروشیمی، صنایع نفت، گاز و نیروگاهی می باشد، زباله ی صنعتی نامیده می شود.

زباله تر


پسماند تر همان طور که از نامش پیداست، مرطوب است. پسماند تر بر خلاف پسماند خشک تجزیه پذیر بوده و طی زمان دچار فرسودگی و پوسیدگی می شود. اکثر زباله های تر به خاطر فساد پذیری توسط باکتری ها، خیلی زود به طبیعت باز می گردند. برخی از زباله های تر به عنوان کود مورد استفاغده قرار می گیرند. عمده ی زباله های تولید شده از نوع تر هستند که باعث تولید آلودگی و بیماری ها می شوند. لذا برای دفع این نوع زباله ها باید سریعا اقدام کرد. موادی مانند تفاله ی چای و قهوه، پوست تخم مرغ، استخوان مرغ و تیغ ماهی، پوست میوه ها، مواد غذایی مانده، رنگ های شیمیایی و ... جزء زباله های تر محسوب می شوند.

facebook
google plus
linkedin